Värva och tjäna pengar på kort

Kortbonus förknippas ju främst med ”bonus på inköp”. Men det går att bonusar även på andra sätt. För mig har det tidvis varit den bästa inkomstkällan.

Det finns flera kreditkort som ger 0,5 % eller till och med 1% på alla inköp. Det är en bra början – men man ska vara kreativ och använda flera vägar till bonus. Att värva andra är en av dessa vägar.

Hur fungerar det?

Låt oss säga att du har Rockerkortet på Premiumnivå. Du kommer nu få 0,5 % i bonus på alla inköp – vilket inte är speciellt imponerande. Men i appen finns en unik länk som har en referens till ditt konto. Be vänner att klicka på länken och signa upp sig och få 0,5% högre bonus per person du värvar. Detta upp till 10%!

På Premium finns däremot en begränsning som anger att du maximalt kan få en bonus på 200 kronor per månad. Men det visar ändå själva funktionen.

Min tid med Rocker…

Förr hade Rocker betydligt bättre villkor. Då fanns det kort som bara kostade 19 kronor per månad samtidigt som man kunde få upp till 10% och upp till 500 kronor i månaden i bonus. Den nivån nådde jag relativt snabbt efter att ha bloggat om Rocker. Så varje månad cashade jag in 500 kronor…

Sedan dess har villkoren försämrats avservärt och Rocker är inte längre mitt ”bonuskort” nummer ett. Jag fortsätter däremot med att få bonusar vi värvningar fast på andra kort och via andra vägar.

Bygg upp – Tjäna eller sälj

Det går även att tjäna pengar på att värva andra till kort även om du inte ens har kortet själv. Via affiliatnätverk, som exempelvis Adrecord och Adtraction kan samarbeten tecknas med flera olika kortföretag. Det går exempelvis att få en unik länk till Golf Mastercard. Om någon tecknar kortet, via länken, tjänar du flera hundra kronor.

Läs även...  Billig mat med kort datum

Få trafik – Sälj…

Jag och kollegan byggde upp en hemsida som jämförde kort utifrån bonusar, försäkringar och andra förmåner. Flera av länkarna var just refereallänkar vilket gjorde att vi fick ett par tusen per månad via jämförelsesidan. Sidan växte och fick snart uppmärksamhet av ”drakar” på marknaden som vill köpa upp den. Vi diskuterade lite med en branschkollega som köper och säljer sidor och kom fram till att det var tid att sälja. Man ska veta sina begränsningar gällande projektens storlek – vårat hade blivit för stort för att hantera själv. Vi fick mer än en årslön tack vare att sidan hade så mycket trafik och därmed förväntades kunna ge intäkter på bra nivåer till köparen.

Keep on! VI hade inte en tanke på att tjäna så bra på en hemsida. Men bonusar kan man tjäna på flera olika vägar. Glöm aldrig det!