Korthållare till mobilskal

En korthållare till mobilskal sitter på baksidan av skalet och gör det enkelt att få med sig kort som ID-kort, bankkort m.m. –  utan att behöva plånboksfodral.

 

Guide – Välja korthållare till telefonen

De flesta korthållare för mobiler är universala. De passar därmed både till iPhone och Android. Däremot bör man ha lite koll på bredden på mobilen så att fickan matchar detta. Nedan ges några köptips på vägen.

1.     Korthållare med magnet eller lim

Den stora skillnaden mellan olika korthållare för mobiler är hur de fästes på baksidan av mobilen. Det finns primärt två alternativ:

  • Lim

De billigaste hållarna kostar 50 – 100 kronor och fästes på baksidan med dubbelhäftande tejp eller limkudde. Ta bort skyddspappret och montera korthållaren direkt på mobilens skal. Nackdelen är däremot att det kan vara lite svårt att få bort den och att märken kan skapas. Men det går oftast att få bort klistermärkena med lite rengöringsmedel.

  • Magnet

Det andra alternativet är korthållare av metall som fästes direkt mot magnetiskt skal. Detta är exempelvis vanligt på iPhone då flera har magnet som gör att extra batteri lätt kan monteras på baksidan.

korthållare universal

Universalhållare för iPhone & Android

119 kr

Läs mer…

2.     Hur många fack behöver du?

Korthållare kommer ofta med plats för 1 – 3 kort. Hur många som får plats beror även på material. En del är av mjukare och stretchigt tyg eller silikon vilket gör att det går att pressa ner fler kort. De av hårdplast är gjorde för ett fast antal.

3.     Material

Många av korthållarna på marknaden är gjorda av läder eller fuskläder. Äkta läder har fördelen att det känns och ser elegant ut, med nackdelen att det brukar vara lite dyrare än fuskläder och andra material. Riktigt läder kan dessutom hålla riktigt länge om du tar hand om det väl.

Ett annat ganska vanligt material att se korthållare till mobilen i är silikon. Precis som med silikonskal är de ofta prisvärda och ger hög komfort och bra grepp. Till nackdelarna kan nämnas att livslängden inte är särskilt lång jämfört med äkta läder. Silikon kan, efter ett tag, töjas ut och tappa färgen lite grann.

4.    Kompabilitet och storlek

Se först och främst till att korthållaren du planerar att köpa är kompatibel med din mobil. Det handlar främst om att hållaren ska vara ungefär lika stor som mobilskalet. Det finns flera universalhållare so passar de flesta modeller.

 

 Frågor

Vilket material är bäst för korthållare?

Silikon ligger skönt i handen och ger god komfort generellt. Läder är lite dyrare, men ger en elegant look och håller under lång tid. Fuskläder kan se nästan lika bra ut och är billigare, men har troligtvis inte lika lång livslängd som äkta läder.

Korthållare på baksidan – eller helt fodral?

Har du ett skal du är nöjd med så kan det vara klokt att köpa en korthållare till baksidan. Om din mobil för närvarande är oskyddad – eller om du har ett skal du planerar att byta ut – så kan en helhetslösning med fodral och medföljande skal vara ett bra alternativ.