Mina kort

För att vara transparent på min blogg presenteras nedan vilka kort jag själv använder och vad jag tjänar i bonus på dem per månad. Detta beräknat på följande inköp:

  • 7000 kr mat, varav 4000 kr på ICA
  • 2000 kr bensin
  • 3000 kr övrigt

Total bonus per månad – Ca 700 kr

curve kortet

Curve

För att samla kortbonus är Curve ett ”måste”. Det är egentligen en app där jag registrerar mina andra kort (de som presenteras nedan). Till appen är det kopplat ett curvekort. När jag betalar med Curve har jag valt i appen vilket av de registrerade korten som ska användas för betalning. Via appen kan jag alltså styra vilket kort som ska användas – för att maximera bonusen!

Jag har Curve Black som även ger 1 % på ICA och Willys.

Total bonus = 70 kr per månad

Läs mer om Curve

Rocker

Med Rocker Plus får jag 0,5 % i bonus per person jag värvat – upp till 5 % och totalt 500 kronor per månad. Eftersom jag värvat 10 personer har jag maxbonus. Med andra ord får jag 5 % på mina första 10 000 kronor jag använder Rockerkortet till. Eftersom vi handlar med kort på över 10 000 kr brukar full bonus nås ungefär kring den 20:e varje månad.

Total bonus = 500 kr per månad

plutus card

Plutus

Den engelska kryptokortet Plutus ger 3 % i kryptovalutan PLU – upp till inköp på 2500 kr per månad. Jag brukar därför sätta in den summan för att därmed få 75 kr i PLU månadsvis. Dessutom får man välja på en förmån eftersom jag lägsta kortnivån. Förmånen jag valt är ”cashback på ett Curvekort per månad”.

Jag betalar ca 100 kr för Curve – men får tillbaka samma summa i PLU. På detta sätt får jag tillgång till Curve Black ”gratis” vilket ger mig tillgång till bonusen som presenteras ovan.

Total bonus = 75 kr (plus Curve kort)

 

Komplett

Eftersom Kompletts kreditkort är gratis har jag det som ett extrakort. Det används om jag inte kan utnyttja bonus på något kort ovan samt vid inköp av vitvaror och elektronik för att ta del av kortförsäkringar. Eftersom det inte används varje månad räknar jag inte med någon bonus här.

Kopplade kort

Med ”kopplade kort” menas att vilket bank- eller kreditkort som helst kan anslutas till butikens bonusprogram. Vid betalning med något av dessa ges automatiskt bonus.

Klicka på länkarna nedan för att läsa om hur koppling sker.

  • ICA – Ger 1 % på alla inköp
  • Circle K – Ger rabatt på bensin, gratis sjätte kaffe m.m.
  • Preem – Ger 15 öre på bemannade stationer och 10 öre på obemannade.

Främst är det ICA-bonus som tjänas. Ca 50 kr per månad

Total bonus – Just nu

Ca 695 kr

Vi tankar inte på Preem eller Circle K och kan därför inte ta del av bonus/rabatten som koppling av kort ger.

Tidigare kort

Re:member – Ger riktigt hög cashback på inköp i över 300 E-butiker. Rekommenderas för dig som ofta handlar online!

Coop – Sa upp när de ändrade villkoren. Gav fin bonus innan

Neteller – Användes för att utnyttja spelbonusar. Används inte efter att nya spellagen lanserades i Sverige.