PLUTUS BONUS – Så fungerar den

Plutus ger 3 % i bonus utbetald i kryptovalutan PLU. Dessutom ges ett par valbara förmåner, exempelvis gratis Curve-kort. Hög bonus och fördelaktiga förmåner – men lite krångligt att ta ut bonusen.

Så fungerar Plutus Bonus

Plutus är ett så kallat kryptokort. Detta utifrån att kortet kan användas för att spendera kryptovaluta samt att den bonus som betalas ut är i PLU. Men det går även att använda för betalning med fiat – vilket jag gör.

 1. Sätt in pengar på ditt engelska bankkonto
 2. Flytta pengarna, i appen, till kortet
 3. Betala som vanligt – tjäna bonus

Beroende på vilket kort som används är det begränsningar för bonusgrundat inköp per månad.

 • Starter – 250 Euro + 1 Förmån
 • Everyday – 2000 Euro + 2 Förmåner
 • Premium – 22 500 Euro + 3 Förmåner
Till Refunder

Förmåner

Förmåner är cashback som ges vid inköp hos utvalda butiker. Det kan exempelvis vara ”betala Spotifyabonnemang med kortet och få cashback för hela summan – i PLU”

Det finns ett antal olika förmåner att välja mellan. Ett bra alternativ för personer i Sverige är att välja ”betala Curve Black med Plutus och få cashback för hela summan – i PLU”. Ett gratis sätt att få tillgång till ett mycket bra bonuskort.

Ytterligare bonus via staking

Staking gör att du höjer bonusnivån.

250 PLU – 4 % i bonus + Max 4 förmåner

500 PLU – 5 % i bonus – Max 5 förmåner

1000 PLU – 6 % i bonus – Max 6 förmåner

2000 PLU – 8 % i bonus – Max 8 förmåner

Begränsningar

Det finns två tydliga begränsningar med Plutuskortet. För det första hur stor bonusgrundat inköpsbelopp som gäller per månad. Se ovan. Med gratiskortet ges alltså enbart bonus på de första 250 Euro som köps med kortet. Det innebär maximalt ca 75 kr i bonus per månad.

Den andra ”begränsningen” är att valutapåslag uppstår vid varje inköp som sker i annan valuta än Euro. Det blir dyrt i Sverige det…

Men det går att lösa genom att använda Curve-kortet och lägga in Plutus i Curve-appen. I appen går det sedan att ange att Plutus ska debiteras i Euro 😊

Utbetalning

Det går löpande att se hur många PLU som tjänats in. Det framgår i appen och ses om man loggar in på hemsidan.

Vad kostar det?

 • Starter – Gratis
 • Everyday – 4,99 Euro per månad
 • Premium – 14,99 Euro per månad

Har jag Plutus?

Ja, jag använder Plutus varje månad för att tjäna ca 75 kr i PLU. Tidigare hade jag även Everyday för att få fler förmåner och mer bonus. Se mitt aktuella kortutbud här.

För vem passar Plutus Bonus?

Du bör ha ett intresse för kryptovalutor och decentraliserad finans för att gilla Plutus. Kortet är visserligen extremt lätt att förstå sig på. Men om du vill sätta in Ether eller ta ut PLU bör baskunskaper finnas inom krypto.

Ett bra kort som både hanterar Ether, PLU och fiat. Kan därmed både användas för att spendera kryptovaluta och för att bara tjäna PLU.

Fem sätt att maximera bonusen

 • Använd Curve – Annars förlorar du allt på valutaväxlingsavgifter (höga…)
 • Rätt nivå – Är Everyday eller Starter bäst? Det beror på hur mycket du handlar.
 • Lär dig krypto – Det är en förutsättning för att kortet ska vara intressant.
Till Plutus

FAQ