Re:member Flex Bonus – Så fungerar den

Re:member flex har ingen bonus. Däremot har kreditkortet Sveriges bredaste cashbackprogram. Du kan få tillbaka pengar vid inköp hos över 300 olika butiker på internet. Bra eller dåligt – Här är mitt objektiva omdöme.

 • 1 – 15 % i cashback
 • Över 300 butiker anslutna
 • Ingen allmän bonus

Läs mer om förmåner med re:member flex på Kortio.se (sponsrad länk)

Så fungerar kortets cashback

Efter att du skaffat re:member flex kan du gå in på remember reward vilket är kreditkortets cashbackprogram. Inloggad på portalen finns över 300 E-butiker presenterade i bokstavsordning och kategoriordning.

Sök upp den butik du tänker handla ifrån, exempelvis Ellos, klicka på länken och kom sedan till butikens hemsida. Genomför köpet och betala med kreditkortet.

Cashback syns på fakturan

På kvittot från butiken kommer det stå ordinarie pris. Det är även detta pris som betalas med kreditkortet. När sedan kreditkortsfakturan skickas ut kommer däremot intjänad cashback att vara registrerad.

Har du exempelvis köpt för 10 000 kronor hos Ellos, och cashback är 5%, kommer kortfakturan enbart vara på 9500 kronor. Detta tack vare att cashback dras bort från fakturabeloppet.

Så mycket kan du tjäna

Exempel på butiker och hur stor cashback som tjänas visas här:

 • Bokus 4,5 %
 • Petster 8%
 • StuffStore 10%
 • Lekmer 6%

Det är alltså betydligt högre bonus än på kreditkort som ger bonus på allt. Tack vare att re:member har ett så generöst, och brett, cashbackprogram listas kortet ofta som ett av de bästa kreditkorten utifrån bonus/cashback. Se exempelvis finansnytt.se. Håller jag med? Både ja och nej – vilket jag förklarar nedan.

Fördelen – Hög cashback

Kortbonusar brukar vara på 0,5 – 1% medan cashback (i vissa butiker) är betydligt högre. Att få över 10% i cashback i många butiker samt exempelvis 5% på hotell kan ju en hel del tillbaka. Detta med ett gratis kreditkort.

Nackdelen – Begränsningen

Cashback ges enbart i samarbetande E-butiker. Det kan låta mycket med 300 men kom ihåg att de flesta hushåll lägger större delen av sina pengar på mat, bensin, nöjen – dvs. inte på E-handel.

Handlar du för 1000 kronor varje månad och får 8% i cashback är det bara 80 kronor i månaden tillbaka. Då får du mer med andra bonuslösningar… Men handlar du ofta online – ja då kan det vara ett alternativ.

Har jag re:member flex?

Jag har haft re:member flex under ett år. Vi skaffade det enbart inför en längre utlandsresa för att ta del av reseförsäkring och andra resefördelar. Så det var inte för bonusen. Ett gratis kreditkort med bra försäkringar. Men när resan var över – då sa vi upp det.

Jag får cashback via refunder istället. Det är någon procentenhet lägre men att teckna ett kreditkort för att få pyttelite mer i cashback – nej det känns onödigt. Visar inom parentes vad Refunder ger – i jämförelse mot re:member.

 • Bokus 4,5 % (3%)
 • Petster 8% (4%)
 • StuffStore 10% (15%)
 • Lekmer 6% (3%)

Läs mer om förmåner med re:member flex på Kortio.se (sponsrad länk)

För vem passar re:members bonus?

Utifrån mina uträkningar behöver du handla MYCKET online för att bonus (cashback) med remember flex ska vara bästa alternativet. Detta jämfört mot att exempelvis ha Everydaycard med 1% på ALLT och sedan betala onlineköp via Refunder.

FAQ

Hur mycket är cashback värd?

Med refunder nås cashback på 1-15 % i över 300 butiker.

Var kan jag se min cashback?

Några dagar efter inköp kan du se intjänad cashback genom att logga in på kreditkortets hemsida.

Används intjänad cashback automatiskt?

Ja, det blir avdrag på kommande faktura.