Tips – Räkna på din EGEN bonus!

Hur mycket kan du tjäna i bonus på ett kreditkort? Det beror primärt på hur du kommer att använda kortet och sekundärt vilken bonusnivå som erbjuds. Lite därför inte på andras uträkningar och utgå från din egen ekonomi.

Det finns mängder av kreditkort, och andra kort, som ger bonus på kortinköpen. Det går att göra det enkelt och ha samma jämnt – eller byta och maximera avkastningen. Jag tillhör den grupp som gärna byter, räknar och försöker få så mycket bonus som möjligt. Det innebär även att jag under de senaste tre åren använt cirka sex olika kort… Just nu kör jag hårt med Strawberry Mastercard och är uppe i tre gratishotellnätter efter sex månader… Men jag kommer att byta i vår.

Bäst – För vem?

kreditochfinans.se rankas re:member som det bästa kreditkortet. De är inte ensamma om denna ranking då flera jämförelsesidor sätter re:member högt. Om det är bäst, eller inte, beror självklart på vad som mäts och värderas. En del sidor sätter det även som ”bästa bonuskortet” och hänvisar till kortets förmånliga cashbackprogram.

Bäst för dig – Räkna…

Jag flyger inte, bor på hotell cirka 4 gånger per år och köper mat på Willys…

  • Flygpoäng

Flygpoäng kan vara extremt lönsamt. Åk till New York gratis tur och retur bara genom att använda ett kreditkort med hög bonus. Men jag flyger inte så hoppar över detta.

  • Matkort

Både ICA och Coop ger bonus med deras kort. Du kan även få dubbelbonus med ICA. Men eftersom vi anser att Willys är billigare så är det inte värt att teckna ICA-kortet. Överlag är jag även negativt inställd till ICAs kreditkort (mer om det i framtida inlägg)

  • Allmän bonus
Läs även...  Få 50 kr eller 200 kr i bonus hos Refunder

Att få 0,5 % eller 1% på alla inköp kan vara smart. Jag använde tidigare Kompletts kort för att få 0,5%. Hur mycket handlar du för per år med kortet? Hur mycket bonus kommer det att ge?

  • Hotellnätter

Just nu använder jag ett hotellkreditkort, Strawberry. Jag har räknat och insett att bonusen (uträknad i procent utifrån värdet på det jag får) är riktigt hög med dessa kort. Däremot kommer jag troligtvis gå över till Scandickortet nästa år. Om jag handlar för 150 000 kronor ett år skulle det ge mig TRE hotellnätter. Inte på alla scandichotell men många, och framförallt i Stockholm. Nu varierar visserligen priset på en hotellnatt men jag räknar med 1000 – 1500 kronor för ett dubbelrum. Med ett värde på 1500 kronor är det 3%. Med ett värdet på 1000 kronor är bonusen 2%.

Sen kan jag självklart använda re:member för att få cashback- men det är en helt annat femma och används på ett helt annat sätt…