Kreditkort med bonus på hotell / hotellkedja

Det finns ett par kreditkort som ger bonus hos en specifik hotellkedja. Ett enkelt sätt att få gratis nätter på hotell – utan att betala en krona… Jag testade under sommaren är riktigt nöjd.

Vill du bo en till två nätter på hotell – gratis – per år? Det är vad som går att få genom att välja ett kreditkort från en hotellkedja. I alla fall om du använder kortet till alla vardagsinköp. Själv fick jag ihop TRE hotellnätter under denna sommar.

 

Strawberry Mastercard

  • 10 000 välkomstpoäng
  • 10 poäng per 100 kr
  • Restaurangcheck vid alla besök

Läs mer…


Strawberry Mastercard

  • 10 000 baspoäng i välkomstgåva
  • 20 poäng per 100 kr
  • 10 000 kr per månad = 2 bonusnätter per år

Läs mer…

Bonus på hotell

Flera hotellkedjor har egna kreditkort med bonusprogram. Ett exempel är Strawberry som ger 10 poäng per 100 kronor som spenderas med kortet. Inköp i utländska valuta ger 20 poäng och på hotellet ger det 30 poäng.

Genom att betala med kortet för cirka 15 000 kronor i månaden kommer du ha tjänat in 100 000 poäng per år vilket räcker till en hotellnatt. Ett liknande upplägg kan exempelvis hittas på Scandic Mastercard.

En bonusnatt direkt

En fördel med Strawberry, och vissa andra kort, är att de även ger en välkomstbonus. På det kreditkortet tjänas 10 000 poäng bara genom att man tecknar det. Därmed blir det en ytterligare bonusnatt…

Betydligt bättre än ordinarie bonus

Om en natt hos Strawberry värderas till 1300 kronor innebär det att kortet ger 1,3 % i bonus! Scandic är ännu mer fördelaktigt. Handla för 10 000 kronor per månad och få poäng för två hotellnätter. Värderas de till 1100 kronor styck är det 2,2 %!

Läs även...  Bästa bonuskreditkortet 2024 – Min egen lista

Det är betydligt högre än de flesta andra bonusprogram. Men det nämns väldigt sällan på de stora kortjämförelsesidorna. I en större jämförelse av olika kreditkort poängteras exempelvis att Resurs Gold ska vara ett ”bra bonuskort”. Det ger visserligen poäng som kan växlas till saker men enligt min uträkning är det cirka 0,5 % i värde på dem…

Dessutom kan hotellkreditkorten ge ytterligare fördel. För att återigen ta ett exempel från Strawberry så kommer jag direkt på Silver-nivå i deras medlemsprogram och får därmed en restaurangcheck på hotellbesök – värde cirka 75 kronor. Detta även om jag bokat gratis via mina poäng…

Så fick jag tre nätter på en sommar

Håll utkik efter kampanjer – det lönar sig!

I somras hade Strawberry en kampanj som gav 20 000 poäng i välkomsterbjudande. Det var två nätter det… Under två månader hade de sedan ”dubbla poäng” för alla inköp. Det var en natt till det… Alla som tecknade kortet under kampanjen kom även upp till Guld-nivå under kommande 12 månader. Det var restaurangcheck, kaffe och dricka… Fortfarande för inte en enda krona.

Lycka till poängjägare!