Undvik valutapåslag – Med Curve

Ett enkelt sätt att undvika kortens valutapåslag är att använda Curve. Jag har själv använt denna tjänst i snart två år. 

Vad är Curve?

Curvekortet är gratis och beställs genom deras app. I appen behöver minst ett annat kort registreras. I detta exempel registrerar jag mitt Swedbankkort. Jag ställer även in att detta kort ska debiteras i SEK.

I appen väljer jag sedan vilket av mina registerade kort som ska debiteras när jag betalar med mitt Curvekort. Det finns alltså varken någon kredit eller ett konto kopplat till Curve. All betalning sker direkt via ett annat kort – dvs. något av de du registrerat i appen.

Så om jag nu går till ICA och betalar med Curve kommer det dras pengar från mitt konto på Swedbank. Det i sig är ingen direkt fördel då jag lika gärna kunnat betala med Swedbankkortet direkt…

Det är när det kommer till bonus och avgifter som Curve har sin största fördel. I denna blogpost fokuserar jag enbart på hur du undviker valutapåslaget!

Tips!

CURVE – Få 5USD om du tecknar Curve.

RefunderFå cashback i 1000 E-butiker. 50 kr för att öppna ett gratis konto.

Undvik valutapåslag

Curvekortet har inget valutapåslag och ingen kostnad för kontantuttag. Dessutom väljer du i appen vilken valuta som ska debiteras på det kort som debiteras när Curvekortet används. Det kan se ut enligt följande.

Du är i Frankrike och ska betala i Euro. Du betalar med Curve, i Euro, och har valt att pengar ska dras från ditt Swedbankkort. Eftersom du ställt in att debitering ska ske i SEK på detta kort kommer inget valutapåslag uppstå…Det som i realitet händer är att Curve debiterar exakta kostnaden (fast i SEK) samt låter betalningen gå igenom i Euro.

Fördel 1

Den uppenbara fördelen är att en mängd olika kort kan användas utomlands utan att det kostar något extra. Mindre avgift helt enkelt!

Fördel 2

Den andra fördelen är att utländska kort kan användas i Sverige – utan valutapåslag. Jag har själv ett kort som ges ut av en Nederländsk bank. Använder detta eftersom det ger betydligt bättre bonus än svenska kort. Däremot får jag betala valutaväxlingsavgift om jag betalar i SEK. Så jag använder kortet, via Curve, och debiterar det med Euro. Mindre avgift och mer bonus helt enkelt.

Fördel 3

Curve har en funktion som heter ”Go back Time”. Den förklarar jag i nästa blogginlägg. Ett sätt att maximera bonusen på andra kort.

Tips!

CURVE – Få 5USD om du tecknar Curve.

RefunderFå cashback i 1000 E-butiker. 50 kr för att öppna ett gratis konto.