Billig mat med kort datum

Billig med kort datum ger dig möjlighet att spara på både plånbok och miljö. Dessutom kan det faktiskt vara ganska spännande – du vet inte på förhand vilka fynd som ligger ute eller vilka överraskningar som kan finnas i en värdekasse.

Två sätt att fynda billig med mat med kort datum är genom appen Karma (iOS och Andriod) samt e-butiken MatSmart.

Karma

Karma är en app som funnits till iPhone och Android sedan. Efter att du har skapat en profil och fyllt i dina uppgifter anger du var du befinner dig. Du kan antingen välja att dela din plats med appen, eller skriva in en adress manuellt. Efter att ha gjort det, får du fram ett urval av billig mat du kan fynda i närheten:

karma

Många av aktörerna erbjuder kraftigt rabatterade menyer eller värdekassar. Det finns allt från restauranger, kaféer och kiosker som säljer av billig mat med kort datum. Det gäller bara att reservera i appen och hämta upp det du vill ha på angiven tid.

MatSmart

Hos Matsmart finns massvis av billig mat att fynda. Här säljs varor som annars skulle riskera att slängas, till exempel på grund av följande:

  • Överproduktion
  • Korta datum
  • Att produkten inte är i säsong för tillfället
  • Felaktiga förpackningar.

Att handla här funkar precis som i vilken annan e-butik som helst. Du klickar bara på produkter eller kategorier och lägger till en vara du gillar i den virtuella varukorgen. Allt eftersom du fyller på med varor, ser du i röd text hur mycket du sparar jämfört med om du hade betalat ordinarie pris för samma produkter. På en lite större beställning kan det handla om många hundratals, eller till och med tusentals, kronor.

Läs även...  Vad är skillnaden på bonus och cashback?

Så hittar du bra erbjudanden

Riktigt bra erbjudanden hittar du ofta under kategorin Populärt just nu.

Till vänster ovanför köpknappen ser du hur mycket du sparar i kronor och ören. Till höger ser du hur mycket du sparar i procent. Håll också utkik i kategorierna ”Sista Hundra” och ”Nyinkommet” för att vara snabb och haffa nya prisvärda varor som kommit in.

Fraktkostnader

Det kan löna sig att göra färre, men större, inköp om du ska handla på MatSmart. För att frakten ska bli fri behöver du nämligen nå upp till 600 kronor. Under den summan finns olika nivåer med fraktpriser – till exempel kostar frakt av en låda, om du köper för 400 – 450 kronor, 49 kronor för hemleverans och 39 kronor till utlämningsställe. Samma fraktpriser gäller över hela landet.