Apples fyraprocentiga sparränta

Nyligen lanserades ett sparkonto från Apple där det finns möjlighet att få en sparränta på 4,15 procent – betyd©ligt högre än vad de flesta sparbanker kan erbjuda. Tyvärr är det inte bara och bara om du inte är amerikansk medborgare, men kanske finns det vägar att utnyttja den höga räntan även som svensk.

Bara tillgängligt i USA

Att ha ett Apple Card, och därmed få tillgång till den höga sparräntan, är enbart amerikanska medborgare förunnat. Huruvida det planeras att lanseras även i Europa är oklart än så länge. Åtminstone har undertecknad inte stött på några rykten eller trovärdiga spekulationer om att så kommer ske inom en snar framtid.

Ta del av räntan från Sverige

Så hur kan man som svensk ta del av räntan? En tanke är att skicka till en vän i USA som har ett Apple Card. Dock bör det nämnas att den maximala summan som är tillåten är 250 000 USD, strax över två och en halv miljon kronor. Det gäller alltså att vännen inte har mycket pengar och också vill placera dem hos Apple…

Vid närmare eftertanke skulle det vara positivt på flera sätt, eftersom jag även får exponering mot USD i en tid när den svenska kronan fortsätter att vara ganska svag. Den amerikanska dollarns framtid får vara föremål för ett annat inlägg (eller snarare annan blogg) men just nu är det i alla fall något som skulle vara ett plus i kanten.