Så får du 17,875 % rabatt hos ICA – varje gång

Genom att kombinera flera olika bonusar går det att få tillbaka 17,875 % hos ICA. Det gäller däremot inte för alla eftersom det krävs att flera kriterier är uppfyllda. Själv är jag i alla fall uppe ca 7 %.

För att nå maximal rabatt/bonus krävs följande:

(Inlägget har reklamlänkar)

1.      Personen är pensionär – 5 %

Seniorrabatt innebär att personer som är över 65 år får 5 % rabatt hos ICA under vissa dagar. Rabatten aktiveras automtiskt när personen når rätt ålder – förutsatt att betalning sker med ett kort som är kopplat till ICA. Kanske ska jag be mamman betala för maten nästa gång…

2.      Betala med Rockerkortet – 5 / 10 %

Rocker Plus ger 0,25 % i bonus i grunden. Men genom att värva andra till kortet går det att få 0,5 % ytterligare i bonus per värvad person. Detta upp till 5 %. Med Rocker Premium är gränsen istället 10 %. I detta exempel räknar jag med Premium eftersom målet är att maximera procentuell rabatt/bonus. Men pga. högre kostnad rekommenderar jag Plus.

3.      Använd Curve Black  1 %

Curve är en app där du kan lägga in ett flertal olika kort. Till Curve är ett betalkort kopplat och när betalning sker med Curvekortet debiteras valfritt kort i appen. Genom att välja nivån Black ges ”1% i bonus hos två valfria butiker”. Bland annat går det att välja ICA och Willys. Välj ICA och få alltså ytterligare 1 %. Bonusen betalas ut i Curve Cash i appen som sen kan användas som betalningsmedel via kortet.

Läs även...  Kontrollera ICA-poäng den sista varje månad

4.      Köp för exakt 8000 kronor– 1,875 %

En ICA-poäng motsvarar en bonus på 0,0125 kr – så länge som maximalt 7999 poäng samlas per månad. Men om man samlar exakt 8000 poäng är en varje poäng värd 0,01875 kr. Det innebär alltså en bonus på 1,875%. Storhandla – eller koppla samman ICA-stammispoäng med några vänner – för att nå 8000 poäng per månad.

På detta sätt ges bonuspoäng eller direkt rabatt till totalt 17,875 %

Kostnader

För att få maximal procentuell bonus krävs kort/tjänster för 200 kronor per månad. Det krävs därmed att inköp sker för 1118 kronor per månad för att nå ”break even”. Självklart bör man ställa bonus mot kostnader:

Curve – Lönsamt om du får gratis Curveabonnemang som jag eller handlar för minst 10 000 kr hos Willys + ICA

Rocker Plus / Premium – Kostar 29 kr/99kr per månad. Ger maximalt 5 % eller 10 %. Maximal bonus är 500 kr per månad. Vilket kort som är bäst beror därmed på total inköpssumma med kortet per månad.

7,5 %

Själv använder jag Curve och Rocker (kopplat till ICA-bonus) samt köper på ICA för ca 4000 kr per månad. En bonus på 7,5 % är en bra bit på vägen. Om ca 20 år kan jag även få pensionärsrabatten…