Rocker erbjuder inlåningsränta – på deras kredit

För att kunna få maximal bonus på Rocker krävs det att du använder deras kontokredit. Jag testade en månad – och fick ränta på jag lånade. Känns bakvänt…

Rocker har minst sagt åkt berg-och-dalbana med sina villkor under 2022. Det blev lite sämre, lite sämre och till slut så dåligt att jag nu lagt kortet på hyllan. Min egen slutsats är att Rocker helt enkelt behövt strama åt – de har ju trots allt gått back länge nu.

Men innan dess fick jag i alla fall ränta – på att låna pengar.

Full bonus – Kräver kontokredit

Alla med Rocker Plus eller Premium får tillgång till deras gratis kontokredit. Det är 5000 kronor som kan lånas utan kostnad. Det kan ställas mot att de flesta liknande krediter har ränta på 10 – 15 %.

Varje månad får du en faktura på det minsta belopp som behöver betalas och så länge som du inte slarvar med betalningen är det gratis. Jag är själv inte speciellt mycket för lån och krediter eftersom de i regel skapar kostnader men denna gång blev jag tvungen.

För att få ut full intjänad bonus hos Rocker är man nämligen tvungen att utnyttja deras kontokredit.  Detta utifrån att ”bonus betalas ut som amortering på krediten”. I annat fall betalas bara 25 % av bonusen ut i cash.

Så jag tog ut 5000 kronor från kontokrediten till mitt kortkonto. Därmed kunde de sätta in full bonus (500 kronor) som amortering. So far – so good.

Ränta – ja tack

Men varför ha 5000 kronor på kontot om jag inte förväntas använda pengarna? Jag förde över dem direkt till Rockers sparkonto med 1,5 % i ränta. Min plan var sedan att låta pengarna sitta där till fakturan kom från Rocker – betala lägsta möjliga belopp (tror det var 500 kronor per månad) och låta bonusen även amortera av skulden.

Läs även...  Bonus på Clas Ohlson – så maximerar du bonusen

När sedan skulden är noll skulle jag återigen lånat 5000 kronor – satt in på sparkonto – återbetalat sakta. På det sättet skulle jag få ränta – för att låna. Inte så mycket men det är ju kul när kortföretaget näst intill tvingar mig att tjäna pengar 😊. Tilläggas bör att det bara handlar om 75 kronor per år. Men ska de ”krångla” så ska jag i alla fall få några kronor för det.

Idén dog efter en månad…

Tanken kanske var god – men den dog redan efter en månad. Orsaken är att Rocker gjorde dödsstöten och sänkte bonusnivån. Från att jag tidigare kunnat få 500 kronor per månad blev nivån 100 kronor. Med tanke på att Rocker Plus kostar 29 kronor per månad skulle jag alltså få ihop totalt 71 kronor i bonus per månad…

Det finns MÅNGA kort jag kan använda i vardagen och tjäna 71 kronor per månad. Där föll alltså Rocker bort som favoritkort och jag är tvungen att se mig om efter andra lösningar. Detta trots att jag kunde tjäna på att låna…

Kommer nu att avvakta detta år ut och sedan avgöra nästa steg. Men målet – att få ihop 10 000 kronor per år – har blivit betydligt längre bort än tidigare. Någon som har några tips på vägen?