Bästa bonuskreditkortet 2024 – Min egen lista

Vilket är det bästa kreditkortet? Det är troligtvis den vanligaste frågan jag får när jag nämner att jag driver denna blogg. Svaret är lika självklart som svaret på ”hur långt är ett snöre?”. Men här kommer i alla fall min egen helt subjektiva topplista.

1.      Scandic Mastercard – Hotellnätter

Jag älskar bonus – och har alltid störst fokus på denna del av kreditkortens fördelar. Efter att ha jämfört flera olika alternativ är det uppenbart att hotellkreditkortet Scandic Mastercard ger mest tillbaka. Jag handlar för 50 000  kronor och får 10 000 poäng – som räcker till en hotellnatt värd ca 1000 kronor. Det är 2% cashback vilket är svårt att klå med något annat kort. Visserligen kan SAS Eurobonus nå riktigt hög bonus – men jag flyger inte…

1.      Re:member flex – Cashback

Även re:member flex kommer högst upp på min lista. Enligt flera jämförelsesidor är det även det bästa kreditkortet 2024. Däremot håller jag inte med om det resonemang som många av dessa sidor har. Den fördel som nästan alltid lyfts upp är ”cashback i 300 E-butiker”. Visst är det bra – men det kan jag få via Refunder. Men det finns vissa godbitar och stora skillnader. Det gäller att jämföra och om remember ger hög cashback där du ofta handlar – då är det lönsamt. Framförallt för att det är gratis.

Ex – Boka hotellnatt hos Scandic och få 2% cashback via Refunder men 4% via re:member. Ett annat exempel är Hotels.com där Refunder ger 2,5% och Remember 5%. Lekmer ger 3% respektive 6 % osv…

Läs även...  Rocker DÖDAR bonusen - Jag byter kort

1.      Refunder Pay – Bonus i pengar

Med överlägset högsta bonusen hittar jag hos Refunder Pay. I alla fall om du vill ha pengar i handen. Med kortet får du riktigt finns bonus. Detta med 1% hos livsmedelsbutiker och alla köp över 20 000 kronor, 2 % extra cashback när Refunder används och till sist 0,5 % på övriga inköp. Första året är det klart värt det eftersom de bjuder på årsavgiften. Om det är värt sen? Det beror på hur mycket du köper med kort. Men det krävs en hel del…

Där är min topplista över de bästa bonuskreditkorten 2024. De har helt olika inriktning och som den uppmärksamme ser så är alla på förstaplats. För allt beror på behovet. Det finns INGET kreditkort som är bäst ”overall” för alla. De kort som presenteras att vara bäst på allt – är snarare dålig på mycket.

Få 200 kronor – Gratis kort första året!